Sikkerhed

Fyrværkernes Fabriksudsalg tager din sikkerhed alvorligt

 

Fyrværkernes Fabriksudsalg har som fyrværkerisælger og producent et stort ansvar, for at du bruger fyrværkeri sikkert og forsvarligt. Derfor importerer vi kun fyrværkeri i høj kvalitet og har her samlet en række gode råd. Læs dem her.

7 gode råd om fyrværkeri

 

Brug altid beskyttelsesbriller

 

At du bruger beskyttelsesbriller er vigtigt! Kun 10% af de alvorligt tilskadekomne i nytåret 2016/17 brugte beskyttelsesbriller. Det er lige meget om du selv tænder fyrværekriet eller bare kigger på. Fyrværkeriet eller gnister herfra kan flyve i en uventet retning og ramme tilskuere - selv langt væk fra affyringstedet. Som hovedregel kan du regne med at alt der flyver op - også kommer ned - du ved bare ikke helt hvor! Hvert år rammes mellem 200 og 300 personer af skader fra fyrværkeri eller dele af fyrværkeri. Hver fjerde får øjenskader, en del af skaderne rammer tilskuere til fyrværkeriet.

 

Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

 

Ulovligt eller hjemmelavet fyrværkeri kan eksplodere op i hovedet på dig. Derfor skal du kun anvende lovligt fyrværkeri. Lovligt fyrværkeri er altid CE-mærke. Hvis ikke det er CE-mærket det ulovligt, og det kan være farligt. Det er lovpligtigt at der skal medfølge en brugsvejledning på dansk, som angiver sikkerhedsafstanden til fyrværkeriet. Man skal have tilladelse til at indføre fyrværkeri til Danmark – altså tage fyrværkeri, købt i udlandet, med hjem til Danmark. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.

 

Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

 

1 ud af 4 fyrværkeriskader er håndskader. Fingre eller hele hånden kan blive sprængt i stykker. Du skal behandle fyrværkeriet som brugsanvisningen anbefaler – sæt raketten i en holder, sørg for at batteriet står godt fast og lad solene ligge, mens du tænder. Hvis du holder tændt fyrværkeri i hånden, kan det nemt blive det sidste, du bruger den til.

 

Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

 

Læn dig ikke ind over fyrværkeriet, når du tænder det. Sørg for at have en tændpind, der ikke går ud når det blæser, og hold sikkerhedsafstanden, når fyrværkeriet er antændt. På alt godkendt fyrværkeri kan du læse, hvilken sikkerhedsafstand du skal holde til fyrværkeriet.

 

Gå aldrig tilbage til en fuser

 

Man kan ikke stole på en fuser! Den har én gang bevist, at der er noget galt, og så skal du være på vagt. Den kan gå af, når du mindst venter det. Lad den ligge i første omgang. Senere skal du sørge for, at den bliver fjernet, så der ikke er andre der kommer til skade. Brug evt. en skovl og en spand.

 

Put ALDRIG fyrværkeri i lommen

 

Kommer der gnister ned i lommen og antænder fyrværkeriet kan det kan forårsage store skader. Det er en af de hyppigste skader fyrværkeriskader.

 

Opbevar altid fyrværkeriet i poser eller kasser

 

Kilde:

https://www.fyrvaerkeri.dk/gode-raad/5-vigtige-fyrvaerkeriraad

Fyrværkernes Fabriksudsalg

Silkeborgvej 901, Aarslev

8220 Brabrand

 

Telefon: +45 23 30 01 01

 

Mail: hcafest@mail.dk

 

SALGSSTEDER

 

Fabrikken

Silkeborgvej 901, Aarslev

8220 Brabrand

 

Fyrværkernes Fabriksudsalg

Gl. Stillingvej 430

8462 Harlev J

 

Fyrværkernes Fabriksudsalg

V. Kvickly Åbyhøj

Haslevej 3

8230 Åbyhøj


Fyrværkernes Fabriksudsalg 

Cirkuspladsen

Kastaniehøjvej

8600 Silkeborg

 

ÅBNINGSTIDER

 

27. december 10-20

28. december 10-20

29. december 10-20

30. december 10-20

31. december 10-15